Bezpieczeństwo żywności

Bezpieczeństwo żywności

Program:

1. Zasady GMP/GHP jako fundament tworzenia systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności.

2. Podstawy prawne wdrażania dobrych praktyk.

3. Terminologia stosowana w GMP/GHP.

4. Wymagania GMP.

5. Wymagania GHP.

6. Zasady tworzenia dokumentacji GMP, GHP – warsztaty.

7. System HACCP jako narzędzie zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności – elementy teoretyczne.

8. Regulacje prawne Polski i Unii Europejskiej w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności.

9. System HACCP jako narzędzie zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności.

10. Terminologia stosowana w systemie HACCP.

11. Analiza zagrożeń.

12. Identyfikacja CCP.

13. Wyznaczanie limitów krytycznych.

14. Monitorowanie CCP i działania korygujące.

15. Weryfikacja systemu HACCP.

16. Dokumentacja systemu HACCP – teoria.

17. Dokumentacja HACCP – warsztaty.

18. Podstawy prawa żywnościowego krajowego i unijnego.

Cele:
Zapoznanie się z regulacjami formalno-prawnymi HACCP. Nabycie umiejętności zarządzania systemem bezpieczeństwa żywności, umożliwienie spełnienia wymagań prawnych żywności UE, podniesienie wymagań i usług w branży gastronomicznej,

Świadectwo kwalifikacyjne:
Zaświadczenie uczestnictwa w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki 

Formalności i zgłoszenia:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.

Termin i miejsce:
- liczba godzin: 24,
- tryb: weekendowy,
- miejsce: Kolegium Nauk Stosowanych WSG w Ełku

Koszt: 580 zł

Aktualności

KONTAKT

Kolegium Nauk Stosowanych
Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy
ul. 11 Listopada 24
19-300 Ełk
tel. (87)621-76-11
e-mail: wgt@byd.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco i otrzymuj najnowsze informacje

PARTNERZY WSPÓLNIE TWORZYMY JAKOŚĆ

  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • LOGON SA
  • Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA Holding
  • BZWBK
  • Mobica
  • PIT
  • Sunrise System
  • Pracuj.pl
  • Rewital
  • Park Naukowo - Technologiczny w Ełku
© 2024 Wyższa Szkoła Gospodarki