Kurs kelnerski

Kurs kelnerski

Program:

1. Systemy obsługi w zakładach gastronomicznych.                                      

2. Przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi klientów.

3. Poziom i kultura obsługi konsumenta w zakładach gastronomicznych.

4. Technika noszenia naczyń i tac.

5. Ogólne zasady serwowania dań w zakładach gastronomicznych (serwis a"la carte).

6. Organizacja i technika obsługi konsumenta przy podawaniu przekąsek.

7. Technika podawania zup. Zasady serwowania dań zasadniczych.

8. Organizacja i technika obsługi konsumenta przy podawaniu śniadań.

9. Technika podawania napojów bezalkoholowych: gorących i zimnych.

10. Technika podawania napojów alkoholowych.

11. Organizacja przyjęć.

12. Systemy rozliczeń kelnerskich.

Cele:
Celem szkolenia jest uzyskanie kwalifikacji zawodowych kelnera. Doskonalenie wiedzy i umiejętności wykonywania czynności w zakresie organizacji i techniki obsługi konsumenta; kompleksowej obsługi imprez, przyjęć, bankietów, itp.

Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat uczestnictwa w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.

Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o szkolenie.

Egzamin/zaliczenie:
- egzamin z teorii zawodowej,
- egzamin umiejętności praktycznych.

Termin i miejsce:
- liczba godzin: 40,
- tryb weekendowy,
- miejsce: Kolegium Nauk Stosowanych WSG w Ełku

Koszt: 580 zł

Aktualności

KONTAKT

Kolegium Nauk Stosowanych
Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy
ul. 11 Listopada 24
19-300 Ełk
tel. (87)621-76-11
e-mail: wgt@byd.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco i otrzymuj najnowsze informacje

PARTNERZY WSPÓLNIE TWORZYMY JAKOŚĆ

  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • LOGON SA
  • Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA Holding
  • BZWBK
  • Mobica
  • PIT
  • Sunrise System
  • Pracuj.pl
  • Rewital
  • Park Naukowo - Technologiczny w Ełku
© 2024 Wyższa Szkoła Gospodarki