Kurs sommelierski

Kurs sommelierski

Program:

1. Wino.

2. Odmiana winogron.

3. Degustacja.

4. Rejony produkcji win.

5. Produkcja win.

6. Wina musujące.

7. Wina wzmocnione.

8. Butelki i etykiety.

9. Kupowanie win, przechowywanie win.

10. Serwis wina w restauracji.

11. Przygotowanie wina.

12. Kompozycja wina z potrawami.

Cele:
Kurs przeznaczony jest dla osób, które traktują wino jako swoje hobby, ale także dla tych co chcą poszerzyć swoje kwalifikacje kelnerskie o wiedzę sommelierską. Po ukończonym szkoleniu będziesz wiedział jak zwiększyć dochody restauracji poprzez odpowiedni dobór win do menu.  Zdobądź elitarny zawód oraz zyskaj wiedzę winiarską, która jest ewidentnym atutem przy ubieganiu się o pracę. 

Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat  wystawiany w języku polskim i angielskim przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.

Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy
- podpisanie umowy o kurs.

Egzamin/zaliczenie:
Egzamin z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych.

Termin i miejsce:
- liczba godzin: 40
- tryb weekendowy / wieczorowy
- miejsce: Kolegium Nauk Stosowanych WSG w Ełku

Koszt: 650 zł

Aktualności

KONTAKT

Kolegium Nauk Stosowanych
Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy
ul. 11 Listopada 24
19-300 Ełk
tel. (87)621-76-11
e-mail: wgt@byd.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco i otrzymuj najnowsze informacje

PARTNERZY WSPÓLNIE TWORZYMY JAKOŚĆ

  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • LOGON SA
  • Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA Holding
  • BZWBK
  • Mobica
  • PIT
  • Sunrise System
  • Pracuj.pl
  • Rewital
  • Park Naukowo - Technologiczny w Ełku
© 2024 Wyższa Szkoła Gospodarki