Szkolenie baristyczne
Program:
1. Czym jest kawa?
Kawa, jako roślina
Kawa, jako ziarno
Kawa, jako napój.
2. Sprzęt baristy.
3. Przygotowanie poprawnego espresso.
4. Spienianie mleka.
5. Przygotowanie napojów kawowych z mlekiem.
6. Podstawy late art.
7. Alternatywne metody zaparzania kawy.
Cele:
Celem szkolenia jest zdobycie podstawowych wiadomości teoretycznych na temat kawy oraz praktyczna nauka przygotowania czarnego naparu, jako przygotowanie do zawodu baristy.
Adresaci:
Szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich kawoszy, sympatyków kawy i kawiarnianych klimatów. W czasie szkolenia uczestnicy poznają przeróżne smaki i oblicza kaw, a także sami zaparzą niejedną filiżankę kawy.
Świadectwo kwalifikacyjne:
Zaświadczenie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.
Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.
Termin i miejsce:
- liczba godzin: 4,
- tryb: weekendowy / wieczorowy,
- miejsce: Kolegium Nauk Stosowanych WSG w Ełku
Koszt: 300 zł