Warsztaty Sushi

Warsztaty Sushi

Program:

1. Prezentacja zawierająca krótką historię sushi, opisy surowców używanych do sushi, rodzaje sushi i zdjęcia.

2. Gotowanie ryżu i sposób jego przyprawiania.

3. Filetowanie ryby.

4. Pokaz zwijania sushi.

5. Wspólne zwijanie sushi – krok po kroku (suszak powoli pokazuje, a grupa kopiuje ruchy).

6. Praktyka zwijania.

7. Przygotowanie sushi w parach.

8. Wspólna konsumpcja.

Cele:
Podczas udziału w warsztatach poznasz historię sushi, nauczysz się umiejętności niezbędnych do przygotowania prawdziwego SUSHI. Począwszy od sporządzenia ryżu, który jest jednym z najtrudniejszych elementów poprzez "rolowanie" wykwintnych maków, aż do wyrafinowanego nigiri. Nasz Suszak przeprowadzi Cię przez świat niebanalnej kuchni, nauczy nowych smaków. Poza nowym, ciekawym doświadczeniem gwarantujemy świetną zabawę i pełen relaks.

Świadectwo kwalifikacyjne:
Zaświadczenie udziału w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.

Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy
- podpisanie umowy o kurs.

Termin i miejsce:
- liczba godzin: 8
- tryb: wieczorowy/weekendowy
- miejsce: Kolegium Nauk Stosowanych WSG w Ełku

Koszt: 380 zł

Aktualności
kwi26
2024

KONTAKT

Kolegium Nauk Stosowanych
Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy
ul. 11 Listopada 24
19-300 Ełk
tel. (87)621-76-11
e-mail: wgt@byd.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco i otrzymuj najnowsze informacje

PARTNERZY WSPÓLNIE TWORZYMY JAKOŚĆ

  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • LOGON SA
  • Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA Holding
  • BZWBK
  • Mobica
  • PIT
  • Sunrise System
  • Pracuj.pl
  • Rewital
  • Park Naukowo - Technologiczny w Ełku
© 2024 Wyższa Szkoła Gospodarki